31

Kortspillet 31 er et sjovt lille kortspil, hvor både børn og voksne kan deltage

Antal spillere: 2-6 personer. Materialer: Et spil kort (med 52 blade)

Reglerne for 31

I spillet gælder det om at samle flest point. Spilleren, der har den højeste pointsum ved spillets afslutning, har vundet.

Kortgiveren giver hver spiller 3 kort, lægger resten af kortene på bordet med billedsiden nedad (bunken) og vender det øverste kort opad.

Spilleren til venstre for kortgiveren starter. Han må nu enten trække et kort fra bunken eller tage det vendte kort. Efter at have trukket et kort ind placerer han et kort på den åbne stak igen, således at man altid sidder med nøjagtigt 3 kort på hånden.

Således fortsætter turen rundt med uret indtil én spiller mener, han har den højeste pointsum. Når det bliver hans tur banker han i bordet, og sætter sig til at vente på, at de andre spillere har haft deres tur.

Efter at have banket går turen videre bordet rundt, så alle spillere får mulighed for at trække og lægge ét kort. Når den kommer tilbage til spilleren, som har banket, lægger alle spillere deres kort på bordet.

Herefter tælles pointene for hver enkelt spiller og vedkommende, der har den højeste pointsum, er vinder af spillet.

Point

Man får point ved at have kort i samme farve. Pointene for kortene er som følger:

  • Es tæller 11
  • Billedkort tæller 10
  • Resterende kort tæller deres værdi (en femmer tæller f.eks. 5)

Derfor vil en hånd som har kortene: Klør es, spar dame, klør 3 have 14 point – 11 for esset + 3 for 3’eren – spar dame vil I dette tilfælde ikke tælle for noget. Se også billedet.

Det maksimale pointtal man kan opnå er derfor 31 (Es + 2 billedkort/10’er i samme farve).

På billedet er følgende markeret:
(1) Bunken
(2) Stakken
(3) Spiller 1: 11 + 7 point i spar
(4) Spiller 2: 10 + 10 + 4 point i klør
(5) Spiller 3: 10 point i spar ell. ruder

God fornøjelse!

15 tanker om “31

  1. Øeh.. jeg regner med, at du fandt ud af, at du ikke kunne spille det online her hos mig!

    Jeg er så gammeldags, at jeg kun giver dig reglerne til at spille “offline” 🙂

  2. Vi spillede det også tit i en variation der vi kaldte blind 31:I stedet for at sidde med kortene på hånden, ligger de pågældende bordet foran spilleren med bagsiden opad… Man ved derfor ikke værdien af de 3 kort man starter med når man så bytter kortene gælder det om at huske hvilke kort man har lagt hvor, så man ikke kommer til at smide det forkerte kort… 😉

  3. Jeg mener nu også at man kan vinde ved at sidde med 3 esser. Det har vi altid spillet med, der hvor jeg kommer fra. 🙂

  4. Som jeg husker det, lægger man ned, hvis man har 31, og så er det slut. Hvis man tror, man har mere end de andre, fx 27, så banker man, og de andre spillere får en ekstra omgang til at forbedre deres hånd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *