Domino spilleregler

Domino er et godt, gammelt populært spil, man ofte finder gemt væk i et hjørne et eller andet sted i langt de fleste danske hjem.

Oftest er spillet købt i en kasse sammen med noget andet (f.eks. skak, dam, mølle mv.) og har egentlig aldrig rigtigt været brugt. Og hvis endelig det har, så kun til at børnene stabler dem op og vælter dem igen og igen.

Er du ambitiøs omkring det, så nyd nedenstående video:

Det helt typiske domino spil består af 28 brikker, hvor hver brik indeholder mellem 0 og 6 øjne i hver ende. Når man spiller er fidusen så, at man kun kan lægge en brik ned, hvis en af dens ender passer med en brik på bordet.

Spillereglerne
Man skal være min. 2 personer for at spille domino. Hver spiller tager 7 brikker op. Den højeste dobbelt-brik starter. Dvs. at hvis du sidder med en dobbelt-5’er, og den anden ”kun” har en dobbelt-2’er, så starter du.

Efter at have startet med dobbelt-5, vælger din modstander f.eks. at lægge en 5-3 til. De skal nemlig passe i enderne – så han skal lægge en fem-”et-eller-andet”.

På bordet ligger der nu en 5-5’er og en 5-3’er. Du kan derfor kun lægge en brik, såfremt du sidder med en, der har en 3’er eller 5’er ende. Har du ikke det, er du nødt til at trække en brik op indtil du finder en du kan lægge ned.

Den første der kommer af med sine brikker har vundet og får pointene svarende til hvad modstanderne sidder med. Hvis en f.eks. har 2 brikker med sammenlagt 6 øjne og en anden sidder med brikker med sammenlagt 8 øjne, så kan vinderen notere sig 14 for den runde. Første mand/dame til 50 vinder!

Der er med andre ord tale om et godt klassisk strategispil, hvor det absolut er værd at overveje om du kan ”låse” dine modstandere, så de f.eks. skal bruge en 3’er for at kunne komme videre.

En tanke om “Domino spilleregler

  1. Jeg har lærte som barn (i 60’erne ) at man skal trække til der ikker flere brikker på bordet? – også selvom man er kommet af med alle sinebrikker?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *