Klodsmajor

Af børn og fulde folk skal man lære reglerne til klodsmajor. Ca. sådan lyder det gamle ordsprog, og det kunne ikke være mere rigtigt!
Men man behøves nu ikke være beruset, for at hygge sig med en omgang klodsmajor – også selvom man har passeret de 30. Faktisk er det en rigtig skidt idé – for her hjælper kun fingerfærdighed!

Klodsmajor laves og distribueres herhjemme af firmaet Danspil – og sådan har det været siden engang tilbage i 80’erne. Klodserne har stadig farverne rød, gul og blå og de uskrevne reglerne tilskriver, at den gule skal placeres midt i. Hvorfor må guderne vide, men sådan er det nu engang.

Spillet koster i øvrigt ca. 150-200 kr. og du kan se, hvad du får for pengene her:

 

Spillet går i alt sin enkelthed ud på at slå med en terning, der kan lande på netop rød, gul eller blå. Det den lander på, er så farven på den brik du skal fjerne fra tårnet. Når du har fjernet brikken lægger du den ovenpå. Den, der vælter tårnet, er taber og får tilnavnet ”klodsmajor”.

Varianter af spillet klodsmajor

Der findes adskillige varianter af spillet ”klodsmajor”. Forløberen hed Jenga og fungerer på akkurat samme måde. I stedet for farver bruges bare symboler.

Et nyere og måske mere spændende alternativ er spillet ”Klickado”, som blev åretsbørnespil i Danmark tilbage i 2009. Det har efterhånden et par år på bagen er meget underholdende.

Klickado kan vel bedst betegnes som en ”omvendt klodsmajor”. Forhistorien er, at det

 stakkels pindsvin har tabt sine pigge og selvfølgelig skal hjælpes med at få dem på igen – og du skal hjælpe!

Hver spiller får derfor udleveret en håndfuld pigge (afhængigt af deltagerantal), og så gælder det om at sætte dem på pindsvinet. Nogle af dem er magnetiske, og nogle skal ”bare” balanceres på pindsvinet.

Den, der først slipper af med alle sine pigge, er vinderen. Hvis du i al din store visdom kommer til at rage nogle af pindene ned, så skal du samle dem op der faldt ned – så en rolig hånd og et køligt overblik vil hjælpe meget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *