Krig

Krig er et gammelt, gennemprøvet kortspil for børn. Det kan sammenlignes med en simpel udgave af bilkort, der også var populær blandt børn for efterhånden en del år siden.


Antal spillere: 2 eller flere
Materialer: Et sæt spillekort (52 blade)

Spilleregler til krig

Esset er højst, toer lavest.

Hver spiller får 26 kort, der placeres foran spilleren i én bunke med billedsiden nedad. Spillerne vender nu begge det øverste kort. Den, der har det højeste kort, vinder modstanderens kort.

Når spillerne vender kort af samme værdi, bliver der krig. Begge lægger nu yderligere 3 kort frem og der tredje afgør, hvem der vinder krigen. Vinderen tager alle de vendte kort fra modstanderen. På den måde kan man vinde esser, selvom man kun sidder med mindre kort. Hvis det tredje kort ved hver spiller har samme værdi igen, fortsætter krigen og der vendes yderligere 3 kort (6 i alt pr. spiller).

De vundne kort placeres med bagsiden opad i bunden af vinderens kortstak. Der fortsættes til én af spillerne har vundet alle modstanderens kort.

15 tanker om “Krig

 1. Så plejer vi bare at vende stakken og tage nr. 3 derfra. Så passer pengene igen 🙂

  Du skal jo vende stakken hver gang du kommer til bunden alligevel.

 2. Hvid man spiller 3 og den ene har en 8 fx og de 2 andre har samme kort 2 5’er er der så krig mellem de 2 eller slår min 8”er dem ??

 3. hvor er det dejlig at høre nogen udpensle, at der vitterligt ikke er nogen strategi i dette her spil

 4. Hej hvis man spiller 4 personer og der bliver lagt 4-7-7-konge er der så krig mellem de to 7ere eller vinder kongen??
  Hilsen Martin en fortvivlet far

 5. Hvad så hvis man sidder med et kort tilbage i krig skal man så få af sin modstander
  eller skal man bare lægger sit eget med tallet opad ?

 6. Min modspiller har 51 kort tilbage, jeg har en syver som det eneste. Jeg kaster min syver, og han kaster også en syver, der er krig. Jeg låner kort af ham til krigen, og vinder krigen…
  Skulle vi have stoppet ved de to syvere, eller hvordan gør man lige her?

 7. Når man har 3 kort eller mindre tilbage når man spiller krig, må man så ikke se på sine kort indtil man har flere eller har tabt? Det har jeg i hvert fald altid lært, og alle jeg kender gør det samme undtagen min nye veninde, hun siger at man ikke må, og hun tror ikke på mig. Svar om i vil give mig ret eller min veninde. Må man se på sine kort når man har 3 kort (eller mindre) tilbage eller må man ikke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *