Matematikspil

En del forældre til skolesøgende børn spørger sig selv (og andre) om, hvor de kan finde gode, sjove og lærerige spil, som træner eksisterende matematikfærdigheder og måske oven i købet lærer børnene nye.

Her er samlet nogle af de steder, som vi synes er gode. Vores ønske er at samle få, men gode i stedet for mange tvivlsomme. Er der et sted, der mangler på listen, så skal du endelig give os et praj.

Matematikbogen.dk
Her ligger et væld af opgaver til at arbejde med de forskellige færdigheder inden for faget. Siden er ikke den mest moderne, men opgaverne fejler ikke noget.

Man kan vælge at få printet en række opgaver ud med tilhørende facitliste eller man kan løse nogle opgaver online.

Vælg den sværhedsgrad, der er brug for ved klassetrin. Måske skal man bruge 2.-3. klasse for at arbejde med netop den færdighed man har svært ved, men det vigtigste er jo ikke, hvilket klassetrin opgaven ligger under, men at man bliver dygtigere.

Find det her.

Matematikfessor.dk
Flere skoler har købt rettigheder til, at alle elever kan bruge siden – også hjemme. Der logges ind med Uni-login – den kode, som eleverne bruger til at komme på skolens netværk med.

Gå ind under punktet ”træning”, ”test dig selv” og vælg det klassetrin, der skal arbejdes med. Her er helt sikkert udfordringer for alle elever uanset niveau. Du kan sagtens vælge et andet klassetrin end det du går på, hvis der ligger bedre udfordringer for dig her.

Find det her

Regneregler.dk
Her kan man blive klogere på alle de forskellige regler, der gælder i matematik. 
Under ”spil” ligger et sjovt lille udfordrende spil, der hedder ”spillet om regneregler”. Det starter nemt, men bliver gradvis sværere.

Man skal indsætte det rigtige regnetegn, så opgaven bliver løst korrekt. Simpelt, sjovt og alligevel skal man lige tænke sig godt om.

Find det her

Matematik.org
En norsk side med en lang række matematiske opgaver.

Du kan blandt andet arbejde med forholdet mellem brøk-tal og decimal-tal og en lang række andre sjove opgaver.

Siden er norsk – man kan bruge ”google translate”, så det står på dansk. Men langt det meste kan man sagtens forstå når man lige koncentrerer sig.

Når man først er inde på opgave siderne er tallene jo heldigvis ens på de to sprog.

Der kan arbejdes på forskellige niveauer, så der er noget for alle.

Find det her

Matematikforsjov.dk
En linksamling med en masse forskellige matematikspil.

Siden er ikke den mest brugervenlige, men der er samlet en lang række gode og sjove matematikspil, så hvis man kigger lidt rundt kan man med garanti finde nogle gode og sjove spil indenfor de forskellige matematiske færdigheder.

Find det her

3 tanker om “Matematikspil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *