SET – intelligenstest med kort

Rigtig mange mennesker har forelsket sig i det meget anderledes spil SET. Faktisk kan det diskuteres om SET overhovedet er et spil eller ”bare” en eller anden snedig form for intelligensprøve mod vennerne.

Faktum er i hvert fald, at du i det lange løb ikke skal regne med, at kunne slå dine modstandere med held alene – der må nødvendigvis lidt tankevirksomhed til – men sådan er det selvfølgelig også i andre glimrende spil.

Et andet faktum er også, at set-spillet siden udgivelsen i 1991 har vundet så mange priser, at det er ufatteligt. Og det har det ganske enkelt, fordi det er sjovt, samtidig med at det er en rigtig god udfordring for den indvendige side af hovedet.

SET spillet går i alt sin enkelthed ud på, at der lægges 12 kort ud på bordet (der medfølger 81 i alt i spillet). Disse kort har alle 4 forskellige kendetegn:

  • Figurernes farve
  • Antal figurer
  • Figurernes mønster
  • Figurernes form

Ud at de tolv kort på bordet skal du udpege 3 kort, som har mindst 3 ens kendetegn. Det kan være tre kort med røde ovaler uden mønster.

Den første, der finder et ”SET” vinder omgangen og kan notere et point. Melder man ”SET” uden at det er der, så fratrækkes man i stedet et point.

Spillet er super let at komme i gang med og kan spilles helt ned fra 6 år. Der kan det så bare være en fordel at give dem den fordel, at de kun skal finde 2 ens kendetegn – eller at de voksne f.eks. langsomt tæller til 20 inden de kigger på kortene.

Hvis du mere er til den lidt lettere genre, så kunne spillet ”Hit the Hat” måske være en overvejelse værd? Helt grundlæggende handler det om akkurat det samme – nemlig at finde mønstre og sammenhæng mellem figurer, men rent pædagogisk er spillet lidt lettere at gå til. I stedet for at finde kort, skal der findes hatte der har en speciel facon, farve og mønster.

Du kan købe SET spillet her eller Hit the Hat spillet her, hvis du skulle få lyst til at få logikken udfordret lidt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *