Sorteper

Sorteper er et klassisk kortspil for børn og barnlige sjæle. Det er ikke kun baseret på held, men kræver også en smule taktisk forståelse.

 

Antal spillere: 2 eller flere
Materialer: Et sæt spillekort (52 blade).

Forberedelse

Klør knægt fjernes. Alle kortene (51) deles ud. Det har ingen betydning, at alle ikke får det samme antal kort.

SpillereglerSorteper i egen høje person

Spillet handler i alt sin enkelthed om at undgå at sidde med Sorteper (spar knægt) til sidst.

Kortspillet starter med, at alle tager deres kort på hånden og danner så mange par som muligt. To kort af samme værdi (uanset farve) danner et par. For eksempel to konger. Alle par lægges ind midt på bordet i en stor stak, hvorefter selve spillet begynder. Det eneste kort, der ikke kan parres er Sorteper (spar knægt).

Den spiller, der sidder til venstre for kortgiveren starter. Han trækker et kort fra kortgiverens hånd. Man må selvfølgelig ikke se, hvad for et kort man trækker, inden man trækker det.

Hvis det nye kort kan parres med et kort, han har på hånden så lægges parret ind i bunken på bordet, ellers må spilleren beholde kortet på hånden.

Turen går videre til næste spiller. På tilsvarende måde trækker han et kort (hos den spiller, der indledte spillet).
Efterhånden som spilleren får parret alle deres kort, udgår de af spillet. Når en spiller går ud, mister næste spiller retten til at trække. Han må nøjes med at aflerevere et kort til den næste spiller.

Den spiller der til sidst sidder med Sorteper har tabt.

Tip til Sorteper

Bliv ikke nervøs, hvis du trækker Sorteper op. Hold øje med, hvor den næste spiller normalt trækker sit kort hos dig og placer Sorteper der. Trækker han altid i midten, så sætter du Sorteper der.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *