Tegn & Gæt

Tegn og gæt
Tegn og gæt har siden starten i 1980’erne været et ekstremt populært brætspil. Det er meget hurtigt lært, super sjovt og stærkt underholdende for hele familien, vennerne – ja selv naboerne synes med sikkerhed, at det er sjovt.

Spillet går i al sin enkelthed ud på at tegne. Du trækker et kort som f.eks. ”hoppe på tungen”, timeglasset vendes, du finder blyanten og så er det bare at komme i gang. De øvrige spillere på dit hold skal så gætte, hvad du tegner.

De må f.eks. spørge:
”Er det en mand?”. Du siger ”Ja”.
”Er det en tunge?”. Du siger ”Ja”.
”Er det et udtryk på 3 ord?”. Du siger ”Ja”.
osv. osv.

Til sidst har din tegning forhåbentligt ledt dem så meget i den rigtige retning, at de kan gætte, at det er udtrykket ”hoppe på tungen” du har tegnet.

Enklere bliver sådan nogen regler vel egentlig ikke?

Varianter
Siden lanceringen i 1980’erne, er der kommet et hav af varianter af spillet. De er lavet til børn, voksne, fans af det ene og det andet, som rejsespil osv.
Uanset hvad er den grundlæggende idé præcis den samme – og det er faktisk ikke dårligt!

Udover Tegn og gæt-varianterne er tegne-elementet også med stor succes blevet medtaget i andre store spiludgivelser. Som f.eks. ”Cranium”, hvor man støder på 4 forskellige opgavetyper – at tegne er en af dem.

Udover Tegn & Gæt kan du på hyggeonkel.dk også købe andre brætspil med tegne-elementer som f.eks.: ”Bet Your Brain – den sjove”, ”Cranium Scribblish” og ”Pixo”.

 

3 tanker om “Tegn & Gæt

 1. Hej

  Jeg har et stort problem, jeg har lånt et spild tegn og gæt af det gale, og nogle har smit terningen væk, er det mulig at man kan købe bare terningen.
  med venlig hilsen Anette

 2. Hej Anette
  Det tror jeg ikke, men terningen er jo ikke mere speciel end dertil.
  Brug en almindelig terning og kør med dette system:
  1 = Blå x 1 timeglas
  2 = Blå x 2 timeglas
  3 = Rød x 1 timeglas
  osv.

  Hvis du er helt tosset med at tegne, kan du evt. klistre små mærkater med et timeglas x 1 og timeglas x 2 på en almindelig terning med 3 forskellige baggrundsfarver – så skulle du være i land!

  God fornøjelse med det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *