Zoo

Zoo er et yderst højrøstet spil, hvor man virkelig kan få sin indre abekat ud. Spillet er som udgangspunkt et børnespil, men også fjollede voksne kan deltage.

 

Antal spillere: 3-6 spillere
Materialer: Et spil kort (52).

Forberedelse til spillet

Hver deltager vælger et dyrenavn. Eksempelvis gris, løve eller hund. Når alle er klar over, hvilke dyrenavne de øvrige har valgt, starter spillet.

Kortene deles ud et ad gangen. Det er uden betydning, om alle får lige mange kort.
Hver deltager lægger sine kort i en stak foran sig med billedsiden nedad.

Spilleregler Zoo

Formålet med spillet er at vinde kortene fra de øvrige spillere.

Spillets gang:

Spilleren efter kortgiveren vender det øverste kort i sin bunke og lægger det åbent på bordet ved siden af. Dette vendte kort er starten på en ny stak af vendte kort.
Herefter går turen videre venstre rundt og hver spiller vender et kort åbent op.
Når der vendes et kort med en værdi, der allerede ligger åbent på bordet begynder spillet at tage fart.
Hvis der for eksempel vendes en 8’er og der allerede ligger en 8’er på bordet hos en af de andre deltagere, skal de to spillere, der har samme værdi, råbe det dyrenavn, som den anden har valgt. Den som først når at råbe den andens dyrenavn tre gange vinder hele den andens stak med vendte kort. De erobrede kort lægges nederst i den bunke, der vendes af (den med billedsiden nedad).

Den spiller, der tabte, fortsætter spiller med at vende et kort. Der fortsættes på denne måde indtil én spiller har vundet alle kort.

Tips og tricks

Det gælder om hele tiden at være sikker på, hvilket kort man selv har liggende øverst, så man hurtigt kan råbe, når de andre vender kort.
Det tager selvfølgelig længere tid at råbe: “Skildpadde” end at råbe “ko”. Det kan derfor godt betale sig, at vælge et dyrenavn, der er langt og svært at udtale.

Variationer af spillet

I stedet for at råbe dyrets navn kunne man også aftale, at man i stedet råber det, dyret siger, for eksempel “muh”.

Alle må være med til at råbe. Hvis “koen” har en konge til at ligge og “hunden” vender en konge, må alle råbe “vov”. Den spiller, der første råber det, vinder bunken. Råber “hunden” det selv, må han tage sin egen åbne bunke og lægge nederst i den lukkede.

4 tanker om “Zoo

  1. Hmm. Når der er 2, der får det samme kort, hvilket dyrenavn skal man råbe? Personen der fik 8’eren først eller den som trak samme værdi som den første?

  2. Hvis jeg forstår dig ret, så spørger du til, hvad der sker, hvis I f.eks. spiller 3 spillere, hvoraf 2 sidder med en 8’er fremme. Den sidste trækker så en 8’er.

    Så kan vi jo havne i den situation at spiller A tager stakken fra B, som tager stakken fra C, som tager stakken fra A.

    Jeg håber det gav mening 🙂

  3. Det her spil, er mega awsome og partystarter i den grad, man kan også købe en designet udgave, eller lave den selv… der bliver det endnu mere forvirrende, fordi der også er dyr på kortene, viste faktisk ikke at man kunne spille det med alm kort, men DRIK UD til dette spil. I får den største griner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *