2 thoughts on “Har du helt glemt Ludo?

 1. Ja, det er så det traditionelle ludo. Man kan også få 6-mands ludo, det spiller vi sammen med et par venner – og den måde vi spiller det på er lidt mere avangeret. Vi er makkere to og to og sidder skrå overfor hinanden. Vi har et hold brikker hver og derudover har hver makkerpar et fælles hold brikker, som man så kan benytte begge to til at jage modparten med. Vi bruger en almindelig terning, altså uden stjerne og globus.
  Man skal slå en sekser for at komme ud. Hvis man rammer en stjerne ved et slag må man flytte ligeså mange felter. Man er fredet på en globus og kan ikke gennes hjem. Hvis der står 2 eller flere brikker på et felt enten dine egne, makkers eller fælles brikkerne kan man ikke gennes hjem. Slår du en sekser og ikke tager en brik ud må du slå sammen d.v.s. hvis du slåe 2 seksere og en treer må du flytte femten felter og kommer det til at passe med at du rammer en stjerne kan du jo nå rigtig langt. Men se godt efter om du kan slå en hjem, hvis du overser det og modparten ser at du kunne have slået en brik hjem må du selv gå hjem med den brik du kunne have slået en hjem med. Der gælder selvgølgelig også fællesbrikkerne.
  Et spil kan vare mellem 1½ og 3 timer – så god fornøjelse. Denne version er for større børn og voksne og kræver du er vågen og med i spillet hele tiden.

  • Tak for dine input!

   Det er da en super-god idé at bruge 6-personers-udgaven på den måde!

   Jeg er simpelthen nødt til at høre, om I har prøvet Partners? Det har jeg også skrevet om et eller andet sted her på siden. Det plejer at være vores favorit, når vi sidder 4.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *